Pelletkachels

De Pelletkachel is de nieuwste rage op het gebied van kachels!

Een pelletkachel is een luxe variant op een houtkachel of open haard. Door verbranding van houtkorrels (pellets) wordt er een aangename warmte en sfeer verkregen. Bij de pelletkachel wordt de toevoer van pellets afhankelijk van de warmtevraag volledig automatisch geregeld. De pellets worden met een draaiende vijzel in de vuurhaard gebracht.

Het ontsteken van de pellets gebeurt automatisch door een gloeispiraal. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat er niet meer verbrandingslucht wordt toegevoerd dan voor een goede verbranding nodig is. Het rendement wordt hierdoor geoptimaliseerd.

Door de aanschaf van een pelletkachel kunt u jaarlijks een hoop geld besparen! Voor de warmte opgewekt met een houtkorrelkachel heeft u immers geen duur aardgas meer nodig. De pelletkachel beschikt over extra luchtuitgangen waarmee, naast de ruimte waarin de pelletkachel is opgesteld, ook een nabij gelegen ruimte kan worden verwarmd. Naast de pelletkachels zijn er ook thermokachels, waarop de radiatoren voor de centrale verwarming op kunnen worden aangesloten. Een schoorsteenkanaal is voor een pelletkachel niet noodzakelijk en met een kleine rookgasafvoer (80 mm) zijn de pelletkachels in vrijwel elk huis te installeren. De pelletkachels verwarmen milieuvriendelijk en besparen op de jaarlijkse energiekosten.

Een Pelletkachel betekent:

  • Milieuvriendelijk stoken en milieuvriendelijk verwarmen met pellets,
  • CO² neutraal energieverbruik,
  • Keuzemogelijkheid uit verschillende kleuren en vermogens,
  • Kostenbesparing en gezellige sfeer in huis en
  • Een constante ruimtetemperatuur door een programmeerbare thermostaat.

Wij informeren u graag over de verschillende soorten pelletkachels en welke het beste bij uw situatie past. Klik hier voor onze contactgegevens.

Contact

Wilt u meer informatie of een offerte? Neem dan contact met ons op.

Contactformulier

Storingsdienst

Onze storingsdienst is voor spoedstoringen 24/7 bereikbaar op: 06-25494049

Voorwaarden

Download hier de Uneto-Vni Algemene Voorwaarden voor installatiewerk.

Contact

Rode Landsweg 10
8085 SM Doornspijk
06-25494049

Naar het contactformulier