Duurzaamheid

dxjisryrlv5tn7aljlcznutilgxsg5yhquq8afxx.jpeg

Duurzame energie

Duurzaam is het modewoord van de laatste jaren. Alles moet groener, zuiniger en milieuvriendelijker. Sommigen vinden dat we moeten consuminderen; de kachel bijvoorbeeld een paar graden lager of korter douchen. De moderne technologie biedt u de mogelijkheid er lekker warmpjes bij te zitten en heerlijk royaal te douchen (of te badderen), terwijl u zeer veel energie bespaart. Er zijn zelfs extra opties beschikbaar die het mogelijk maken duurzaam te koelen.

Warmtepomp

Met de inzet van de energietransitie vanuit de overheid, het verplicht gasloos nieuwbouwen vanaf 2018, neemt de vraag naar de warmtepomp als alternatief een enorm toe.

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Omdat er minder gas of geen verbruikt wordt, daalt de CO₂-uitstoot met wel 50 procent.

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem. Een warmtepomp draait op stroom: het stroomverbruik in huis neemt toe, het gasverbruik neemt af. Wanneer je de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO₂- uitstoot nog lager.

Bakker Installatietechniek heeft in de afgelopen jaren veel energie gestoken in deze ontwikkeling en onze medewerkers worden continu bijgeschoold. We hebben ook al menig duurzame warmtepomp installaties naar tevredenheid mogen opleveren.

warmtepomp.jpg
zonnepanelen.jpg

Zonnepanelen

Van alle mogelijkheden die er door de jaren heen reeds op de markt zijn verschenen met betrekking tot het zelf opwekken van groene energie zijn zonnepanelen veruit het populairst.

Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie is het namelijk zo dat zonnepanelen veel toegankelijker zijn in vergelijking met pakweg windmolens. Zonnepanelen kun je als particuliere gebruiker dan ook haast moeiteloos op je dak (laten) plaatsen terwijl er niet zomaar overal een windmolen kan worden neergezet. Bovendien ligt ook de opbrengst van zonnepanelen voor veel mensen verrassend hoog, veel hoger dan ze in eerste instantie hadden verwacht.

Zonneboiler

Zonne-energie wordt steeds meer toegepast bij het verwarmen van woningen en bedrijven. Naast verwarming van uw huis kan zonne-energie ook gebruikt worden voor de warmwatervoorziening. Dit kan door middel van een zonneboiler. Een zonneboiler in huis plaatsen is een verantwoorde luxe. En daarnaast bewijst u het milieu met zonne-energie ook nog eens een goede dienst. Bakker Installatietechniek maakt gebruik gemaakt van de nieuwste, duurzame technieken die te combineren zijn met elke cv-ketel.

aanpassingen1eopzet-101120_pagina_7_afbeelding_0002.jpg
aanpassingen1eopzet-101120_pagina_8_afbeelding_0001.jpg

Ledverlichting

Bakker Installatietechniek biedt u een deskundig advies wanneer u een object of een ruimte functioneel belichten of wanneer het gaat om de beleving die een goede belichting kan oproepen. Welke behoefte u ook heeft als het om belichting gaat, Bakker Installatietechniek levert u de juiste ledverlichting. Het grootste voordeel van een ledlamp is de hoge energie-efficiëntie, omdat er geen energie verloren gaat aan het verhitten van een gloeidraad is een LED lamp tot wel 90% efficiënter.
logo

Onze storingsdienst is voor spoedstoringen 24/7 bereikbaar op: 06-25494049

Elektrotechniek

Wij zijn aangesloten bij

Image
Image
Image